Computerproblemen? Ik los het op!

Hoi, ik ben Gilles (14 jaar) en dit is mijn DJ website!

Maar omdat ik zo graag de mensen help, start ik ook hier mijn eigen blog! Alvast bedankt

Hieronder een kort overzichtje van wat deze pagina bevat:


We kennen het allemaal wel! De eerste jaren werkte je computer perfect, maar daarna is er niet meer op te werken!

Hier vind je enkele tips om de problemen op te lossen! 

Je moet niet panikeren! Als je iets fout doet kan je uiteraard me contacteren via mail en ik help je dan op afstand verder! Gratis zelfs :D

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


1) Ontstof je computer!

Het lijkt misschien moeilijk! Maar dat is het alles behalve, hieronder geef ik de nodige stappen.

Waarom ontstoffen? Veel mensen weten niet dat je eigenlijk je computer (min) 1 keer per jaar moet ontstoffen! Het is zo als je huis... dat moet je ook schoonmaken. Als je je computer stofvrij houd, verminder je de kans op oververhitting, bovendien verleng je ook de levensduur van de componenten!

Stof is een 'halfgeleider' hij zorgt voor storingen en vermeerderd ook de kans op bluescreens!2) Onnodige programma's? Weg ermee!

Jaja, maar als ik ze verwijder op het bureaublad.

Zijn ze toch weg?! Nee! Dat is niet waar, ze blijven er bijna altijd nog opstaan! Klik hieronder op de link om  eens te kijken hoe het moet. Als je al begint met ze te verwijderen in instellingen ga je al een duidelijk verschil merken maar, maar er blijven nog bestandjes op je opstartschijf in verkenner staan, maar dat is toch voor professionals? Nee...!

Dankzij mijn stappen kan iedereen het, zelfs mijn moeke :) Dus probeer het zeker eens!3) Opstartprogramma's?uitschakelen!

Niemand weet hoe hard opstartprogramma's een invloed hebben op je opstartsnelheid! Ze vertragen je computer. Wist je dat op macOS (apple) alle opstartprogramma's zijn uitgeschakeld? Als je ze uitschakelt betekent dit niet dat ze niet werken hoor! Programma's die niets op je achtergrond moeten doen, schakel ze onmiddellijk uit! Klik hieronder hoe...4) Schakel animaties uit!

Dit is niet mijn persoonlijke favoriet, ook al helpt het enorm!

Ook al wordt windows veel sneller vind ik het een minder leuke ervaren.

Deze opties schakelen je animaties uit zodat je computer veel minder belast wordt. Windows is sneller maar minder comfortabel. 

Heb je nog een computer uit de middeleeuwen? Dan raad ik het zeker aan! :)  Je gaat een groot verschil merken!

Wil jij een sneller computer, dan raad ik het ook aan. Je kan het uiteraard altijd eens proberen, je kan het altijd terugzetten en het is bovendien nog is zeer simpel. Volg de stappen en probeer het zeker eens! 5) Een ssd...

 

Zie je of veranderd er niets? Probeer dan zeker eens je harde schijf of opstartschijf te vervangen.

Een SSD of een (Solid State Drive) tovert je computer om in een vliegmachine! :) 

Oude computers hebben een zeer langzame HDD of een (Hard Disk Drive) de nieuwere zijn inderdaad al een stuk sneller.

Wil je een supersnelle computer maar heb je niet zoveel opslag nodig? Koop dan een SSD! Heb je een lager budget? Dan raad ik je een gloednieuwe HHD aan. Zoek het maar eens op :P

Zoals hier op de afbeelding afgebeeld is hij ook veel energiezuiniger en hij bevat geen bewegende onderdelen, dit betekent dat hij geen geluid maakt en bovendien veel veiliger is!6) Nieuwe onderdelen

 

Nog steeds geen verbetering? Dan zul je spijtig genoeg nieuwe hardware moeten kopen :/ Je processor kan te oud zijn, of te weinig ram geheugen... Noem maar op! Je kan altijd contact opnemen en dan help ik je verder!7) Resetten

 

Ook kan je altijd eerst Windows eens proberen te resetten. Hou er wel rekening mee dat ja al je Apps, data en meer kwijtspeelt! Maak altijd eerst een backup van je persoonlijke gegevens/data. Meer info vind je hieronder! :)


 

Hebt u problemen met u hardware of is u computer niet snel genoeg? Hier zij wat tips! Natuurlijk kan je mij ook een persoonlijke vraag stellen en dan help ik je verder! Draadloos of niet ;)

We zijn momenteel hieraan aan het werken! Bedankt :)